Porošenko: Ukrainai jābūt gatavai pēc 5-6 gadiem iesniegt pieteikumu dalībai ES

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainai pēc pieciem vai sešiem gadiem ir jāsasniedz kritēriji, kas nepieciešami, lai iesniegtu pieteikumu uzņemšanai Eiropas Savienībā (ES), piektdien paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Šo reformu mērķis ir skaidrs un saprotams – tā ir Ukrainas sagatavošana dalības iegūšanai Eiropas Savienībā,» teica Porošenko.

«Esmu pārliecināts, ka piecos vai sešos gados Ukrainai ir jāmainās un jāatbilst tiem kritērijiem, kas nepieciešami dalības pieteikuma iesniegšanai,» teica Porošenko pirms tikšanās ar Eiropas Parlamenta prezidentu Martinu Šulcu Kijevā.

Šulcs pirms šīs tikšanās solīja darīt visu iespējamo, lai paātrinātu bezvīzu režīma ieviešanu starp ES un Ukrainu.

Šulcs arī apliecināja, ka Eiroparlaments izskatīs Ukrainas priekšlikumu par novērotāju nosūtīšanu uz Ukrainas pašvaldību vēlēšanām 25.oktobrī un dos operatīvu atbildi.

"Eiroparlamentam nav tādas tradīcijas sūtīt savus novērotājus uz pašvaldību vai reģionu vēlēšanām, tomēr, ņemot vērā īpašo situāciju valstī, es uzskatu, ka mēs ar kolēģiem varēsim pietiekami operatīvi atbildēt uz jūsu lūgumu,» sacīja Šulcs pirms sarunām ar Porošenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu