Grieķijas tiesa atzīst gaidāmo referendumu par likumīgu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas augstākā administratīva tiesa Valsts padome nolēma, ka svētdien paredzētais referendums par vienošanos ar aizdevējiem ir likumīgs un drīkst notikt. Tiesas priekšsēdētājs Niks Sakellariu piektdien paziņoja, ka referendums var notikt.

Petīciju, kas apstrīdēja referenduma likumīgumu, tiesai bija iesniegušas divas personas. Viena no tām esot bijušais Valsts padomes tiesnesis, kuru Grieķijas mediji saista ar opozīcijā esošo labēji centrisko partiju «Jaunā demokrātija,» kas gaidāmajā referendumā aicina balsot par vienošanos.

Lūgumā tiesa tika aicināta atcelt referendumu, jo tas attiecoties uz «valsts finanšu» jautājumu. Turklāt referenduma jautājums esot nesaprotams, kas var samulsināt vēlētājus.

Grieķijā 5.jūlijā plānots rīkot referendumu par kreditoru priekšlikumiem. Valsts valdība aicina iedzīvotājus balsot pret.

Referendumā tiks uzdots jautājums: «Vai būtu jāpieņem vienošanās plāns, ko eiro grupai 25.06.15. iesniedza Eiropas Komisija, Eiropas Centrālā banka un Starptautiskais Valūtas fonds, un, kurā ir divas daļas, kas ir to apvienotais priekšlikums?» Pirmā dokumenta nosaukums ir «Reformas pašreizējas programmas pabeigšanai un pēc tās» un otra - «Sākotnējā parāda ilgtspējas analīze».

Balsotajiem būs jāatzīmē viena no divām atbildēm - «jā» vai «nē».

Pēc tam, kad Grieķijas valdība 27.jūnijā paziņoja par šī referenduma rīkošanu, eiro zonas valstu finanšu ministri atteicās pagarināt starptautiskā aizdevuma Grieķijai programmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu