Islandes parlaments dekriminalizē zaimošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islandes parlaments piektdien nolēma dekriminalizēt zaimošanu, tā atbalstot vārda brīvību pēc janvārī notikušajiem teroristu uzbrukumiem Francijā. Par likumprojektu balsoja 43 no 63 valsts parlamenta deputātiem.

Likumprojektu februārī iesniedza opozīcijā esošā «Pirātu partija» pēc janvārī Francijā notikušajiem teroristu uzbrukumiem satīriskajam laikrakstam «Charlie Hebdo».

«Vārda brīvība ir viens no demokrātijas stūrakmeņiem. Tas ir fundamentāls punkts brīvā sabiedrība, ka cilvēki var paust savas domas, nebaidoties par jebkādu sodu,» prezentējot likumprojektu, norādīja «Piratu partija,» kas aizstāv tiesības uz brīvu datu apmaiņu internetā.

Islandes krimināllikuma 125 pants, ko parlaments aizliedza, paredzēja, ka jebkuram, «kurš šajā valstī publiski izsmej vai negodā likumīgu reliģisko grupu doktrīnu vai lūgšanas, var tik piespriests naudassods vai ieslodzījums līdz trīs mēnešiem,»

Islandes luterāņu baznīca, kurai pieder vairums salas iedzīvotāju, ir atbalstījusi šos grozījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu