Tunisijas varasiestādes vēl maijā zināja par gatavojošos uzbrukumu, taču nedarīja neko

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tunisijas varasiestādes vēl maijā saņēmušas informāciju par teroristu gatavoto uzbrukumu kūrortpilsētai Sūsai, taču neko nav darījušas tā novēršanai, vēsta laikraksts «Independent».

26.jūnijā uzbrukumā Tunisijas kūrortpilsētā Sūsā tika nogalināti 38 ārvalstu tūristi - 30 briti, trīs Īrijas, divi Vācijas, viens Beļģijas, viens Portugāles un viens Krievijas pilsonis.

Kā laikrakstam pavēstīja drošības dienestu amatpersonu darbu uzraugošās nevalstiskās organizācijas «Mourakeb» vadītājs Valids Zaruks, tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem izdevies pārtvert sarunas, kurās apspriežas ar uzbrukumu saistītas personas, un viens no viņiem izsaka frāzi «sadedzināt automašīnu,» kas ir kods pavēlei veikt uzbrukumu.

Sarunu pārtvērušais darbinieks par to ziņojis attiecīgajai Tunisijas Iekšlietu ministrijas nodaļai, taču tur nekādi pasākumi netika veikti, sacīja Zaruks.

«Ja uzbrukums notika jūnijā, bet mums bija kaut kāda informācija jau maijā, tātad kaut kas nestrādā,» piebilda Zaruks. Pēc viņa teiktā, notikušais liecina par Iekšlietu ministrijā valdošo anarhiju, korupciju un sliktu darbinieku disciplīnu.

Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums «Islāma valsts». Varasiestādes uzbrucēju identificējušas kā 24 gadus vecu tunisieti Seifedinu Rezgui.

Martā kāds uzbrucējs nogalināja 21 ārvalstu tūristu galvaspilsētas Tunisas Bardo muzejā. Arī par šo uzbrukumu atbildību uzņēmās «Islāma valsts».

Džihādistu grupējumi atkārtoti uzbrukuši Tunisijas drošības spēkiem, kopš 2011.gadā Tunisijā tika gāzts ilggadējais diktators Zins el Abidins ben Ali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu