Porošenko: Konflikts Donbasā ir jānoregulē politiskā ceļā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko sestdien paziņoja, ka konflikts Donbasā ir jānoregulē politiskā ceļā, taču Ukraina nemaksās par mieru jebkādu cenu.

«Apzinoties jautājumu cenu, es uzstāju un uzstāšu uz politiskā risinājuma prioritārumu. Viennozīmīgi, mēs esam par mieru. Taču ne par mieru par jebkādu cenu. Mēs neatdosim ne pleķīti Ukrainas zemes,» pavēstīja Porošenko, tiekoties ar Slovjanskas un Kramatorskas aizstāvjiem.

Tikšanās notika šo Donbasa pilsētu atbrīvošanas no kaujiniekiem gadadienā.

«Šī diena, 4.jūlijs, uz visiem laikiem iegājusi Ukrainas jaunākajā vēsturē. Pirms gada bija notikums, kas visai pasaulei apliecināja, ka Ukrainas bruņotie spēki ir spējīgi ne tikai aizstāvēt un aizsargāt, bet arī veikt spīdošas uzbrukuma operācijas. Par šī spēka simbolu kļuva mūsu bruņoto spēku darbs pie Slovjanskas atbrīvošanas. Slovjanskas, kura bija ņirgāšanās par ukraiņiem simbols, Slovjanskas Drošības dienesta pārvaldes pagrabā bija desmitiem nomocītu ukraiņu patriotu, kur ņirgājās par Ukrainas karogu, Ukrainas valsti,» pavēstīja Porošenko.

Viņš arī paziņoja, ka 2014.gada 4.jūlijā tika apglabāts tā dēvētās Jaunkrievijas projekts.

«Mūsu kopīgais mērķis ir atjaunot Ukrainas teritoriālo vienotību, suverenitāti pār katru ukraiņu zemes pleķīti, nodrošināt un aizstāvēt Ukrainas neatkarību no jebkura agresora, kas iebrucis mūsu zemē,» uzsvēra Porošenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu