Renci: Itālija vairs nav Grieķijas «bēdu brālis» parādu krīzē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas premjerministrs Mateo Renci sestdien paziņoja, ka viņa valsts vairs nav «bēdu brālis» parādu novārdzinātajai Grieķijai, kā tas bija pirms trim vai četriem gadiem.

«Mums ir jābeidz saukt Itāliju par Eiropas slimnieci, jo tas vairs neatbilst patiesībai,» Renci sacīja intervijā Itālijas televīzijas kanālam «TG5» pirms svētdien Grieķijā gaidāmā referenduma par starptautisko aizdevēju prasību pieņemšanu, kas noteiks valsts finanšu nākotni un pat tās vietu eiro zonā.

Renci norādīja, ka Itālija vairs nebaidās no Grieķijas finanšu grūtību sekām - atšķirībā no 2011.gada krīzes, kad bija lielas bailes par Grieķijas krīzes izplatīšanos uz citām lielos parādos esošām Eiropas valstīm.

Viņš uzsvēra, ka Itālijā veiktās reformas ir parādījušas, ka «mēs esam to, kas cenšas atrisināt problēmu, pusē».

Renci pēdējās nedēļās ir centies apliecināt, ka Itālijai ir stabils ekonomiskais pamats, neskatoties uz krīzi Grieķijā.

Jūnija beigās viņš sacīja Itālijas ekonomikas laikrakstam, ka valsts ir ārpus «uguns līnijas,» kuru skar Grieķijas ekonomikas sabrukums. Viņš piebilda, ka «viņš neuztraucas par to, kas varētu notikt ar Itāliju, bet gan par globālu grūtību, kas varētu rasties, scenārijiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu