Japānā 112 gadu vecumā miris pasaulē vecākais vīrietis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānā 112 gadu vecumā miris pasaulē vecākais vīrietis Sakari Momoi, otrdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Momoi, kurš dzimis dažus mēnešus pirms brāļu Raitu pirmā veiksmīgā lidojuma ar aeroplānu, miris svētdienas vakarā, informēja amatpersona Saitamas pilsētā uz ziemeļiem no Tokijas, kur Momoi dzīvoja daudzus gadus. Par pasaulē vecāko vīrieti viņš tika atzīts pērn 111 gadu vecumā.

Momoi miris no nieru mazspējas aprūpes namā Tokijā. Amatpersona norādīja - ilgdzīvotāja ģimene stāstījusi, ka pirms nedēļas vai divām pasliktinājusies viņa veselība.

Bijušais vidusskolas direktors Momoi dzimis 1903.gada 5.februārī Fukusimas reģiona pilsētā Monamoisomā. Pērn viņš saņēma Ginesa Pasaules rekordu sertifikātu, kas apliecina, ka viņš ir vecākais vīrietis pasaulē.

Tolaik viņš žurnālistiem teica, ka vēl neplāno mirt un gatavojas nodzīvot vēl apmēram divus gadus.

ASV bāzētās Gerontoloģijas izpētes grupas dati liecina, ka pēc Momoi nāves pasaulē vecākais vīrietis ir Japānas iedzīvotājs Jasutaro Koide, kuram arī ir 112 gadu un kurš ir tikai nedaudz vairāk kā mēnesi jaunāks par Momoi.

Japāna ir zināma ar savu iedzīvotāju ilgo mūžu. Apmēram ceturtā daļa no 128 miljoniem valsts iedzīvotāju ir sasnieguši vismaz 65 gadu vecumu.

Pasaulē vecākais cilvēks ir amerikāniete Suzanna Mašeta Džounsa, kas dzimusi 1899.gada 6.jūlijā un pirmdien atzīmēja 116. dzimšanas dienu.

Saskaņā ar Ginesa Pasaules rekordu grāmatas datiem visvecākais cilvēks, kas jebkad dzīvojis, bija francūziete Žanna Luīze Kalmāna, kas 1997.gadā nomira Francijā 122 gadu un 164 dienu vecumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu