HSBC atlaiž darbiniekus par «Islāma valsts» nāvessodu video imitāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas banka HSBC ir atlaidusi sešus darbiniekus pēc tam, kad viņi darba kolektīva stiprināšanas pasākumā uzfilmēja un publicēja internetā video, kurā imitē džihādistu grupējuma «Islāma valsts» veikto nāvessodu izpildes video, otrdien apstiprināja bankas preses pārstāvis.

Banka kā pretīgu raksturoja video, kurā tās darbinieki ar maskām aizklātām sejām tur nazi pār galvu oranžā tērpā ģērbtam vīrietim, kurš nometies uz ceļiem.

«Mēs nolēmām atlaist iesaistītās personas,» paziņoja HSBC preses pārstāvis.

«Tas ir pretīgs video, un HSBC vēlas atvainoties par jebkādu aizskārumu, ko tas ir radījis,» viņš piebilda.

Darbinieki video uzfilmēja HSBC kolektīva stiprināšanas dienā kartingu centrā Birmingemā un ievietoja to sociālās saziņas vietnē «Instagram», kur vēlāk to gan izdzēsa, raksta «The Sun», kas video pārpublicēja savā mājaslapā.

Astoņas sekundes ilgajā video redzams ceļos nometies vīrietis oranžā tērpā, kas tiek turēts aiz pleciem, kamēr viņa kolēģis drēbju pakaramo vicina kā nazi virs viņa galvas, it kā grasītos to nogriezt.

Viens no HSBC darbiniekiem video ir dzirdams iekliedzamies «Allahu Akbar», kas arābu valodā nozīmē «Dievs ir dižens».

Video redzamais ir imitācija par «Islāma valsts» publicētajiem baisajiem video, kuros redzams, kā džihādisti nogriež galvas saviem ķīlniekiem. Londonā bāzētās nevalstiskās organizācijas «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» dati liecina, ka gada laikā kopš islāma kalifāta pasludināšanas Sīrijā un Irākā «Islāma valsts» džihādisti ir izpildījuši nāvessodu vairāk nekā 3000 cilvēkiem Sīrijā.

«Islāma valsts» pērn raisīja šoku pasaulē, izplatot video, kuros redzams, kā nogriež galvu oranžos tērpos ģērbtiem ārvalstu ķīlniekiem, tostarp palīdzības darbiniekiem no Lielbritānijas Deividam Heinsam un Alanam Heningam.

HSBC pēdējā laikā izpelnījusies sliktu slavu, tostarp saistībā ar aizdomām, ka tās atzars Šveicē ir palīdzējis turīgiem klientiem izvairīties no nodokļu maksāšanas, kā arī regulatori bankai ir piesprieduši sodus par mēģinājumiem veikt manipulācijas valūtas tirgos.

Jūnijā britu bankas grupa paziņoja, ka visā pasaulē likvidēs līdz 50 tūkstošiem darbavietu saistībā ar aiziešanu no Brazīlijas un Turcijas tirgiem, kā arī tā apsver galvenā biroja pārcelšanu no Londonas uz Āziju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu