Pie ASV krastiem Neatkarības dienas laikā pārtverti Krievijas bumbvedēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Neatkarības dienas svinību laikā 4.jūlijā Kalifornijas un Aļaskas krastu tuvumā pielidojuši divi Krievijas bumbvedēju pāri, kā dēļ gaisā pacelti ASV gaisa spēku iznīcinātāji, vēsta telekanāls «Fox News», atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas amatpersonām.

Pirmais incidents noticis plkst. 10.30 pēc vietējā laika pie Aļaskas krastiem. No bāzes Aļaskā tika pacelti divi iznīcinātāji «F-22», lai pārtvertu divus Krievijas stratēģiskos bumbvedējus «Tu-95», kas spēj nest kodolieročus.

Otrs incidents noticis plkst. 11 pie Kalifornijas štata centrālās daļas piekrastes. Divu Krievijas «Tu-95» pārtveršanai tika pacelti divi iznīcinātāji «F-15».

Tiek norādīts, ka Krievijas bumbvedēji nav ielidojuši ASV gaisa telpā.

Laikā, kad ASV bumbvedēji atradās pie ASV rietumu piekrastes, Krievijas prezidents Vladimirs Putins piezvanījis ASV prezidentam Barakam Obamam, lai apsveiktu viņu Neatkarības dienā.

Līdzīgs incidents notika arī 2013.gada 4.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu