Polijas radiostaciju sodīs par Krievijas propagandas retranslēšanu

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Polijas Nacionālā radio un televīzijas padome (KRRiT) sākusi apraides licences atņemšanas procedūru pret Varšavas piepilsētā bāzēto radiostaciju «Hobby» par Krievijas propagandas rupora «Radio Sputnik» retranslēšanu.

Kā uzskata padome, radiostacija pārkāpj likumu par radio un televīziju, katru dienu no plkst. 21 līdz plkst. 22 retranslējot «Radio Sputnik».

«Parakstot vienošanos ar trešo pusi, radio īpašnieks atdeva daļu pilnvaru, kas viņam bija, pateicoties licencei, un zaudēja ietekmi uz saturu un informācijas pasniegšanas veidu izplatāmajā programmā,» paziņoja padome.

KRRiT uzsver, ka tādā veidā pārkāpts neatkarības princips.

«Hobby» direktors Tomašs Bžezinskis atzīst, ka Krievijas radio programmā ir «propagandas saturs», taču šīs programmas retranslēšana ļauj maksāt algas vairākiem darbiniekiem, bet bez šiem līdzekļiem radiostacija bankrotētu.

Krievijas nacionālā multimediju aģentūra «Sputnik», kas sāka darboties pagājušajā gadā, šogad plāno kopumā sākt interneta televīzijas un radio pārraides 34 valstīs 30 valodās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu