Londonā gaidāms plašs metro darbinieku 24 stundu streiks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas galvaspilsētā trešdien gaidāms satiksmes haoss saistībā ar plānoto Londonas metro sistēmas darbinieku streiku, kas varētu būt plašākais vairāku gadu laikā, pēc tam, kad sarunas, lai novērstu 24 stundu streiku, cieta neveiksmi.

Gandrīz 20 tūkstoši Londonas metro darbinieku, kurus pārstāv četras arodbiedrības, plāno atstāt savas darba vietas strīdā par algām un plāniem no septembra nedēļas nogalēs metro satiksmi nodrošināt visu nakti.

Gaidāms, ka streiks pasaulē vecākajā metro sistēmā, kas sāksies trešdien pulksten 20 pēc Latvijas laika, radīs satiksmes haosu miljoniem pasažieru. Londonas sabiedriskā transporta pārvaldes uzņēmums «Transport for London» paziņoja, ka «ceturtdien vispār netiks sniegti metro pakalpojumi».

Vienlaikus dažus noslogotākos vilcienu maršrutus Lielbritānijā skars 48 stundu streiks, ko saistībā ar darbavietām un pakalpojumiem rīko pasažieru vilcienu pārvadājumu kompānijas «First Great Western» darbinieki un kas ietekmēs vilcienu maršrutus starp Londonu un Velsu.

Gaidāms, ka satiksmes traucējumi turpināsies arī piektdien. Lielbritānijas plašsaziņas līdzekļi vēstī, ka metro streiks būs plašākais kopš 2002.gada.

Pēdējā brīža sarunās starp Londonas metro operatoru «London Underground» un arodbiedrībām «The Rail, Maritime and Transport union» (RMT), «Aslef», «Transport Salaried Staffs Association» un «Unite» vienošanos, kas novērstu streiku, panākt neizdevās.

«London Underground» norādīja, ka tās galīgajā piedāvājumā bija vidējās algas paaugstinājums par 2%, algas pieaugums atbilstoši patēriņa cenu kāpumam divu gadu laikā, kā arī 2000 mārciņu (2800 eiro) piemaksa mašīnistiem par jaunajiem reisiem naktīs.

Kompānija informēja, ka atbildi uz piedāvājumu nav sniegusi neviena no četrām arodbiedrībām, kuru līderi savukārt apsūdzēja «London Underground» par novēlota priekšlikuma izteikšanu un nespēju pārliecināt sarunu puses, ka tiks aizsargāta drošība, godīgums un līdzsvars starp darbu un dzīvību.

Strīds saasinājies pēc tam, kad darba devēja un darba ņēmēju pusē saspīlējums pieauga par simtiem darbavietu likvidāciju un biļešu kasu metro tīklā slēgšanu saistībā ar pieaugošo biļešu automātu skaitu.

«Transport for London» uzstāj, ka metro pakalpojumi visu diennakti nedēļas nogalēs veicinās darbavietu saglabāšanu, stimulēs ekonomiku un padarīs Londonu atbilstošu citām lielpilsētām, piemēram, Ņujorkai vai Berlīnei.

Plānots, ka nedēļas nogalēs - piektdien un sestdien - cauru diennakti Londonas metro sāks kursēt 12.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu