Vācijas Sarkanais Krusts gatavs sniegt humāno palīdzību Grieķijai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas Sarkanā Krusta organizācija trešdien paziņoja, ka vēlas steidzami piegādāt medikamentus un citu humāno palīdzību Grieķijai laikā, kad valsts ekonomika atrodas uz sabrukuma robežas.

«Esam gatavi visādā ziņā,» intervijā laikrakstam «Leipziger Volkszeitung» sacīja Vācijas Sarkanā Krusta organizācijas preses pārstāvis Dīters Šucs.

Krīze vissmagāk Grieķijā ir skārusi «pensionārus, nabadzīgos, slimos un bēgļus».

«Jau tagad ir problēmas ar medicīnisko aprūpi,» viņš piebilda, acīmredzot runājot par medikamentu krājumiem.

Vācijas valdība ir uzskatāma par Grieķijas visstūrgalvīgāko pretinieku sarunās par to, kā risināt finanšu krīzi, atsakoties ļaut restrukturizēt Grieķijas parādu bez reformām.

Vācijas ekonomikas ministrs Zigmārs Gabriels pirmdien paziņoja, ka ārkārtas eiro zonas samitā otrdien ir jārunā par humāno palīdzību Grieķijai, kur kopš 28.jūnija ir slēgtas bankas saistībā ar bažām par finanšu sistēmas drīzu sabrukumu.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs otrdien žurnālistiem teica, ka Grieķijas iedzīvotājiem nevajadzēs sūtīt humānās palīdzības pakas. «Nedramatizēsim situāciju tik tālu, ka būs jāsūta humānās palīdzības pakas, medikamenti vai kaut kas tāds. Palīdzība varētu izpausties kā finanšu instrumenti, ko ES varētu piešķirt kā ārkārtas palīdzības aizdevumu,» teica ārlietu ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu