ANO: bēgļu skaits no Sīrijas pārsniedz četrus miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā četri miljoni Sīrijas pilsoņu ir kļuvuši par bēgļiem apkārtējā reģiona valstīs, glābjoties no pilsoņkara, un miljons no viņiem kļuvuši par bēgļiem pēdējo 10 mēnešu laikā, ceturtdien paziņoja ANO.

«Tā ir lielākā bēgļu populācija no viena [bruņota] konflikta vienas paaudzes laikā,» pavēstīja ANO bēgļu aģentūras UNHCR vadītājs Antoniu Guterrišs.

"Tā ir populācija, kurai vajadzīgs pasaules atbalsts, bet tā vietā viņi dzīvo smagos apstākļos un grimst dziļāk nabadzībā,» brīdināja Guterrišs.

Pēc jauna bēgļu pieplūduma Turcijā Sīrijas bēgļu kopskaits kaimiņvalstīs ir pārsniedzis 4,013 miljonus cilvēku. 2013.gada augusta beigās reģistrēto Sīrijas bēgļu skaits bija trīs miljoni.

Pašreizējais bēgļu skaits ir lielākais viena bruņota konflikta laikā kopš 1992.gada, kad UNHCR palīdzēja 4,6 miljoniem bēgļu no Afganistānas.

Kopš 2011.gada marta, kad Sīrijā izcēlās protesti pret valdību, šajā valstī ir nogalināti vairāk nekā 230 tūkstoši cilvēku.

Pašā Sīrijas teritorijā par pārvietotām personām ir kļuvuši 7,6 miljoni cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu