Vācija uzņems 9000 bēgļu; Francija - 6752

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No kopumā 40 000 bēgļu, kurus Eiropas Komisija (EK) vēlas izdalīt pa visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm,Vācija uzņems 9000 patvēruma meklētāju, ceturtdien paziņoja Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Saskaņā ar EK ieceri 20 000 no šiem bēgļiem būtu tie, kas šobrīd jau uzturas Itālijā un Grieķijā - valstīs, kuras šobrīd izjūt vislielāko nelegālo imigrantu spiedienu. Savukārt vēl 20 000 nāktu no bēgļu nometnēm, kas atrodas ārpus ES.

Mezjērs piebilda, ka

pagaidām citas dalībvalstis vēl nav izteikušas pietiekami lielu gatavību, lai būtu iespējams izmitināt visus 40 000 patvēruma meklētāju.

«Dažas valstis vēlas uzņemties saistības tikai tuvākajās dienās, bet ar citām valstīm mums vēl jādiskutē,» pēc ES dalībvalstu iekšlietu ministru tikšanās Luksemburgā atzina Mezjērs.

Savukārt Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs paziņoja, ka Parīze ir gatava uzņemt 6752 no pārvietojamajiem bēgļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu