Bolīvijas prezidents uzdāvina pāvestam pie sirpja un āmura piesistu Jēzu Kristu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bolīvijas prezidents Evo Moraless ceturtdien uzdāvinājis pāvestam Franciskam skulptūru, kurā Jēzus Kristus atainots piesists pie sakrustota sirpja un āmura.

Skulptūru darinājis jezuītu priesteris, dzejnieks un mākslinieks Luiss Espinals, kuru 1980.gadā nogalināja galēji labējie kaujinieki.

Pāvests Francisks, kurš ieradies vizītē Latīņamerikā, trešdien apliecināja cieņu Espinalam, apstājoties viņa nāves vietā ceļā no lidostas uz Lapasu.

Vietējie katoļu līderi sacīja, ka neparastā dāvana, kurā apvienoti kristietības un komunisma simboli, atbilst Moralesa neparastajai personībai.

«Mēs esam pieraduši pie prezidenta Moralesa radošās oriģinalitātes,» sacīja viens no garīdzniekiem.

Bolīvijas bīskaps Gonsalo del Kastiljo prezidenta dāvanu raksturoja kā provokāciju un joku.

Bolīvijas sakaru ministre Marjela Pako skaidroja, ka dāvana ir simboliska.

«Sirpis attēlo zemnieku, āmurs galdnieku, pārstāvot vienkāršo tautu, Dieva tautu,» sacīja ministre, piebilstot, ka tieši tāds ir dāvanas nolūks un nekāds cits.

Vatikāns ziņoja, ka pāvests dāvanu nekā īpaši nav komentējis.

Reliģijas eksperts Francisko Zarati Bolīvijas prezidenta dāvanu raksturoja kā anahronisku.

«70.gados šādam objektam bija nozīme, tas atspoguļoja nodošanos sociālismam. Šodien pēc Berlīnes Mūra krišanas tas pieder pagātnei,» sacīja Zarati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu