Sīrijā pazuduši trīs Spānijas žurnālisti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs Spānijas ārštata žurnālisti šomēnes ir pazuduši bez vēsts Sīrijā, kur viņi veidoja reportāžas no Alepo pilsētas reģiona, otrdienas vakarā paziņoja Spānijas Preses apvienību federācijas prezidente Elsa Gonsalesa.

Žurnālisti Hosē Manuels Lopess, Antonio Pampliega un Anhels Sastre 10.jūlijā ieradās Sīrijā no Turcijas dienvidiem, un kopš 12.jūlija par viņiem nav nekādu ziņu.

«Šajā reģionā notiek intensīvas kaujas, tāpēc ir pamats bažām. Šobrīd mēs to varam saukt tikai par pazušanu,» sacīja Gonsalesa.

Gonsalesai nebija zināms, vai pazudušie žurnālisti strādājuši kopā. Spānijas nacionālās televīzijas kanāls TVE tomēr ziņoja, ka viņi veidojuši kopīgu izmeklējošās žurnālistikas reportāžu.

Gonsalesa pastāstīja, ka viņu par šo situāciju informējuši Spānijas valdības ierēdņi, kuri gan vēl nevar secināt, ka žurnālisti būtu nolaupīti.

Žurnālistu ģimenes ir lūgušas ievērot «respektu» un «vislielāko iespējamo diskrētumu» šajā lietā.

Žurnālisti pēdējā laikā bija strādājuši vairākos medijos, tai skaitā Spānijas laikrakstos «La Razon» un ABC, kas otrdien pirmie ziņoja par viņu pazušanu.

1982.gadā dzimušais kara žurnālists Pampliega ir ziņojis par pilsoņkaru Sīrijā periodā līdz 2013.gadam. Viņš strādājis arī tādās valstīs kā Afganistāna, Irāka un Pakistāna.

1971.gadā dzimušais Lopess ir godalgots mediju fotogrāfs, bet 35 gadus vecais Sastre ir veidojis reportāžas no dažādiem pasaules karstajiem punktiem Spānijas televīzijai, radio un presei.

Sīrijā kopš bruņotā konflikta sākuma 2011.gadā ir nogalināti vismaz 44 žurnālisti. Mediju tiesību organizācija «Reportieri bez robežām» uzskata Sīriju par pasaulē visbīstamāko valsti žurnālistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu