Paets: papildu līdzekļi ES budžetā risina vien bēgļu pieplūduma sekas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Savienības (ES) budžeta projekts paredz, ka nākamgad par 175 miljoniem eiro vairāk nekā šogad tiks piešķirts Eiropas vienotās patvēruma sistēmas stiprināšanai un attīstībai, bet Eiropas Parlamenta deputāts Urmass Paets no Igaunijas paziņojis, ka tie līdzekļi ir paredzēti vienīgi bēgļu plūsmas problēmas seku risināšanai.

Novirzīt papildu 174 miljonus eiro patvēruma sistēmas stiprināšanai nozīmē vērsties vienīgi pret lielu problēmu seku risināšanas, teica Paets. «Ir būtiski investēt krietni vairāk, lai izbeigtu konfliktus Eiropas kaimiņvalstīs, kas samazinātu spiedienu uz Eiropu, ko rada bēgļu plūsma, un lai atbalstītu bēgļu apmetnes konfliktu zonām tuvākajās kaimiņvalstīs,» norādīja bijušais Igaunijas ārlietu ministrs.

Viņš teica, ka krasi pieaugošais bēgļu spiediens Eiropā liek atvēlēt papildu līdzekļus, lai pārvaldītu migrantu un bēgļu plūsmas gan šogad, gan nākamgad. Jūlijā Eiropas Parlaments piešķīra papildu 69,6 miljonus eiro ES robežsardzes aģentūrai «Frontex», Eiropas Patvēruma atbalsta birojam un policijas aģentūrai «Europol».

Paets uzsvēra, ka Eiropas Parlaments jau pavasarī aicināja atvēlēt lielākus budžeta līdzekļus ES aģentūrām, kas atbildīgas par migrācijas plūsmu pārvaldīšanu. «Diemžēl šī vajadzība ir strauji augoša, ņemot vērā pieaugošo Sīrijas bēgļu skaitu un iespējamo situācijas pasliktināšanos Ukrainā,» viņš brīdināja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu