Vācijā turpinās vardarbīgi uzbrukumi patvēruma meklētājiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas nogalē Brandenburgā, Drēzdenē un Tīringenē, Vācijas austrumdaļā, notikuši kārtējie uzbrukumi patvēruma meklētājiem.

Brandenburgā pie Hāfeles naktī uz svētdienu aizdedzinātas durvis dzīvoklim, kurā izmitināta kāda patvēruma meklētāju ģimene ar diviem bērniem.

Ģimenei izdevies liesmas apslāpēt, un cietušo nav. Taču vainīgajam izdevies aizbēgt nepamanītam.

Tikmēr Drēzdenē 27 cilvēku liela grupa apmētājusi ar akmeņiem vienu no patvēruma meklētāju mītnēm, un policijai īsi pēc notikušā izdevies uzbrucējus identificēt.

Savukārt Greicā saskaņā ar pašu cietušo teikto jaunu vīriešu grupa piekāvusi četrus sīriešus. Policija aizdomās par šo uzbrukumu aizturējusi trīs attiecīgi 18, 23 un 26 gadus vecus vīriešus.

Amatpersonas pieļauj iespēju, ka uzbrukuma motīvs ir ksenofobija.

Vācijas policija aicina aizliegt demonstrācijas pie bēgļu centriem

Vācijas Policistu arodbiedrības vadītājs Rainers Vents aicinājis aizliegt demonstrācijas kilometra rādiusā ap centriem, kuros izvietoti bēgļi, pēc tam, kad notikuši vairāki vardarbīgi incidenti.

Vents laikrakstam «Saarbruecker Zeitung» teicis, ka «cilvēkiem, kas bēg no vajāšanas, ir tiesības neredzēt sejas cilvēkiem, kas uz viņiem met ar akmeņiem».

Vācijā, kur šogad gaidāma patvēruma pieteikumu skaita dubultošanās, pēdējā laikā ir pieaudzis pret ārvalstniekiem vērstu uzbrukumu un vandalisma skaits.

Svētdien vandaļi izsita sešus logus viesnīcā, kas šonedēļ tiks piemērota bēgļu uzņemšanai, Drēzdenes pilsētā valsts austrumos.

Piektdien galēji labējo spēku atbalstītāji iesaistījās sadursmes ar tiem, kas atbalsta jaunas bēgļu nometnes izveidi Drēzdenē. Tika mesti šāviņi, un trīs cilvēki tika ievainoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu