NATO iznīcinātāji nedēļas laikā septiņas reizes cēlušies identificēt Krievijas lidmašīnas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās nedēļas laikā - no 20. līdz 26.jūlijam - NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijas iznīcinātāji no bāzēm Šauļos Lietuvā un Emari Igaunijā septiņas reizes cēlušies gaisā, lai atpazītu un pavadītu Krievijas militārās lidmašīnas, kas lidojušas starptautiskajā gaisa telpā virs Baltijas jūras.

Šai laikā deviņas Krievijas lidmašīnas lidojušas bez iepriekš saskaņota lidojuma plāna, ar izslēgtiem automātiskajiem atbildētājiem un nav uzturējušas radiosakarus ar lidojumu vadības centriem.

Kā norādīts Lietuvas Aizsardzības ministrijas paziņojumā, 20.jūlijā atpazīta militārā transportlidmašīna «Il-18», bet 24.jūlijā - četri bumbvedēji «Su-34» un četri iznīcinātāji «MiG-31».

21.jūlijā NATO iznīcinātāji pavadījuši Krievijas militāro izlūklidmašīnu «Il-20», kas lidojusi pēc iepriekš saskaņota lidojuma plāna un uzturējusi sakarus ar lidojumu vadības centru, bet izslēgusi automātisko atbildētāju.

25.jūlijā pavadīta militārā transportlidmašīna «Tu-134», kas uzturējusi sakarus ar lidojumu vadības centriem, bet lidojusi bez iepriekš saskaņota lidojuma plāna un ar izslēgtu automātisko atbildētāju.

Šai laikā NATO iznīcinātāji pavadījuši arī deviņas militārās transportlidmašīnas, kas lidojušas pēc iepriekš saskaņota lidojuma plāna, ar ieslēgtiem automātiskajiem atbildētājiem un uzturot sakarus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu