Advokāts: Kohvera lietā liecinieku no Igaunijas nebūs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

2014.gada septembrī, divas dienas pēc ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes Tallinā, Krievijas čekisti Igaunijas teritorijā nolaupīja Igaunijas Drošības policijas virsnieku Estonu Koheru, un slepus pārveda viņu pāri robežai. Viņš tiek apsūdzēts «spiegošanā un nelikumīgā ieroča nēsāšanā un kontrabandā». Pirmdien Pleskavā sākās tiesas process, kurā liecinieki no Igaunijas nevarēja piedalīties, pavēstīja Kohvera advokāts Jevgeņijs Aksjonovs.

«Tiesa man jautāja, vai būs liecinieki no Igaunijas puses, uz ko es atbildēju, ka no savas puses es izdarīju visu, kas bija manos spēkos, iesniedzu vajadzīgos pieprasījumus, tomēr īstenot to ir neiespējami,» sacīja advokāts.

«Par Kohvera lietas lieciniekiem var būt tikai tie, kuri no Igaunijas viņu nosūtīju izpildīt uzdevumu, kas Krievijā tiek uzskatīts par noziegumu. Tādā gadījumā arī viņiem Krievijā vajadzētu stāties tiesas priekšā, bet nevis kā lieciniekiem, bet kā aizdomas turētajiem,» norādīja Aksjonovs.

Viņš atklāja, ka

tiesa ir sākusi nopratināt lieciniekus, lielākoties Krievijas robežsardzes darbiniekus, kas piedalījās Kohvera aizturēšanā un turpmākā izmeklēšanas procesā.

«Kopā ir apmēram desmit liecinieki, bet šobrīd ir atvaļinājumu laiks, tādēļ grūti pateikt, cik ātri izdosies viņus nopratināt,» teica advokāts.

«Ņemot vērā lietas apjomu, var pieņemt, ka viss process līdz sprieduma nolasīšanai var aizņemt apmēram divas nedēļas. Daudz laika var prasīt videomateriālu noskatīšanās, to apjoms ir diezgan liels,» piebilda Aksjonovs.

Uz jautājumu, vai apsūdzētais un aizstāvības puse mēģinās pārsūdzēt spriedumu, advokāts norādīja, ka tas būs atkarīgs no Kohvera, turklāt, jāņem vērā, ka lietā ir iesaistītas arī «politiskās nianses».

Nākamās tiesas sēdes ir paredzētas 30.jūlijā un 3.augustā, un Aksjonovs būs klāt visās atlikušajās tiesas sēdēs.

Tiesas sēdes notiks slēgti.

Jau vēstīts, ka Kohveru aizturēja 2014.gada septembrī uz Igaunijas un Krievijas robežas. Krievijas puse apgalvo, ka viņš atradies Krievijas robežas pusē ar ieroci un lielu naudas summu, bet Igaunijas puse saka, ka viņu nolaupīja no Igaunijas teritorijas.

Kohveram izvirzītas apsūdzības spiegošanā, nelikumīgā ieroča nēsāšanā un vairākos citos noziegumos. Viņš tiek tiesāts Pleskavas apgabaltiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu