Dienvidkoreja: MERS uzliesmojums valstī ir beidzies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvo Austrumu respiratorā sindroma (MERS) uzliesmojums Dienvidkorejā, kurš prasīja 36 cilvēku dzīvības, izraisīja sabiedrības paniku un palēnināja ekonomikas izaugsmi, ir beidzies, otrdien paziņoja Dienvidkorejas valdība.

Kopš 4.jūlija nav ziņots par jauniem inficēšanās gadījumiem.

Uzrunājot valdības ierēdņu sanāksmi Seulā, premjerministrs Hvangs Kjoāns sacīja, ka MERS vīrusa uzliesmojuma radītie draudi ir beigušies. Tas bija lielākais MERS uzliesmojums ārpus Tuvajiem Austrumiem.

«Pēc dažādu apstākļu izvērtēšanas mediķi un valdība spriež, ka tauta tagad var neuztraukties,» teica Hvangs.

«Es aicinu sabiedrību atbrīvoties no jebkādām bažām par MERS un atsākt normālu ikdienas dzīvi, tostarp ekonomiskos, kultūras, izklaides un skolu pasākumus,» piebilda premjers.

Slimības uzliesmojuma kulminācijas laikā tūkstošiem skolu bija slēgtas.

Uzliesmojums arī smagi ietekmēja valsts ekonomiku, samazinot patērētāju izdevumus un izpostot tūrisma nozari.

Lielveikali, restorāni, kinoteātri un citi Dienvidkorejas uzņēmumi ziņoja par ievērojamu apgrozījuma krišanos, jo cilvēki izvairījās apmeklēt sabiedriskas vietas ar lieliem ļaužu pūļiem.

Valdība nesen paziņoja par 22 triljonu vonu (18 miljardu eiro) vērtu stimulēšanas paketi, kas lielākoties paredzēta MERS krīzes skarto uzņēmumu atbalstīšanai.

Valsts nacionālā banka Korejas Banka šomēnes pazemināja 2015.gada IKP pieauguma prognozi trešoreiz šajā gadā – no 3,1% līdz 2,8%. Bankas prezidents Lī Džujeols atzina, ka MERS krīzes ekonomiskā ietekme var turpināties līdz augustam.

Ārvalstu tūristu skaits Dienvidkorejā jūnijā bija par 40% mazāks nekā pērnā gada sestajā mēnesī, bet jūlija pirmajās divās nedēļās – par 60% mazāks nekā pirms gada. Dienvidkoreja plāno iztērēt līdz 30 miljardiem vonu (25 miljoniem eiro) tūrisma veicināšanas kampaņām, īpaši cenšoties piesaistīt Ķīnas tūristus.

MERS uzliesmojums Dienvidkorejā oficiāli sākās 20.maijā, kad šis vīruss tika diagnosticēts vīrietim pēc atgriešanās no brauciena uz Saūda Arābiju.

MERS vīruss tika atklāts 2012.gadā un ir skāris vairāk nekā 20 valstis, galvenokārt Saūda Arābiju. Tas pieder pie koronavīrusu grupas, kurā ietilpst gan ierasta saaukstēšanās, gan bīstamais smagā akūtā respiratorā sindroma (SARS) vīruss, un tas var izraisīt drudzi, elpošanas problēmas, pneimoniju un nieru mazspēju.

Saskaņā ar ANO Pasaules veselības organizācijas (WHO) datiem apmēram 35% MERS infekcijas gadījumu ir ar letālu iznākumu. Pret šo slimību nav vakcīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu