Putins cer uz dialogu ar Rietumiem Ukrainas jautājumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins cer, ka Krievija un Rietumi vedīs dialogu un radīs pieņemamus risinājumus Ukrainas un ekonomikas jautājumos. Šādu pārliecību Krievijas līderis paudis intervijā Šveices raidorganizācijai RTS.

«Mēs ļoti ceram, ka ne tikai šajā virzienā, bet arī citos jautājumos - gan attiecībā uz situācijas noregulējumu Ukrainā, gan attiecībā uz ekonomiskajiem jautājumiem - mēs vedīsim dialogu un radīsim visiem pieņemamus risinājumus,» Kremļa tīmekļa vietne citē Putina teikto.

Putins iepriekš norādījis, ka viņa skatījumā galvenais nosacījums Donbasa konflikta atrisinājumam ir tiešs Kijevas dialogs ar Doņeckas un Luhanskas pārstāvjiem, cita starpā arī tā dēvētās kontaktgrupas ietvaros.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu