Stoltenbergs: NATO solidarizējas ar Turciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs otrdien paziņoja, ka alianse solidarizējas ar Turciju, ko apdraud «briesmīgi terora akti» un nestabilitāte pie tās dienvidu robežām.

«NATO ļoti uzmanīgi seko notikumiem, un mēs izrādām stingru solidaritāti mūsu sabiedrotajai Turcijai,» atklājot pēc Ankaras lūguma sasaukto alianses ārkārtas sanāksmi, norādīja Stoltenbergs. «Terorismu jebkurās tā formās nekad nedrīkst paciest vai attaisnot. Ir pareizi un savlaicīgi, ka šodien esam sasaukuši šo sanāksmi, lai apspriestu nestabilitāti pie Turcijas namdurvīm un uz NATO robežām.»

Tajā pašā laikā Stoltenbergs pēc sarunām paziņoja, ka

Turcija nav pieprasījusi NATO militāro atbalstu.

«Turcija nav lūgusi nekādu papildu NATO klātbūtni Turcijā,» pēc tikšanās ar dalībvalstu vēstniekiem norādīja ģenerālsekretārs. «Turcija ir stingra sabiedrotā. Turcijai ir ļoti spējīgi bruņotie spēki, otra lielākā armija aliansē.»

Kā ziņots, pagājušās piektdienas rītā Turcija sāka bombardēt teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» pozīcijas Sīrijā, bet dienu vēlāk uzlidojumiem un artilērijas apšaudei tika pakļautas arī kurdu separātistu bruņotā grupējuma Kurdistānas strādnieku partija (PKK) bāzes Irākas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu