2000 imigrantu cenšas iekļūt Lamanša tunelī pie Kalē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apmēram 2000 imigrantu nelielās grupās ar regulāru intervālu centušies iekļūt Lamanša tuneļa terminālī pie Kalē, tādējādi mēģinot sasniegt Lielbritāniju, ziņo operators «Eurotunnel». Operatora pārstāvis atklāja, ka šis bijis līdz šim lielākais imigrantu uzplūdums. Iepriekš imigranti bija centušies caur Lamanša tuneli Lielbritānijā nokļūt ne ar intensīvu regularitāti.

«Eurotunnel» ziņo, ka ik dienas saskaras ar «cīņu» ar imigrantiem, kuri cenšas slepus nokļūt Lielbritānijā. Itin bieži šiem mēģinājumiem ir letālas sekas.

«Tās ir pēdējais lielākais iebrukuma mēģinājums pēdējā pusotra mēneša laikā,» sacīja «Eurotunnel» pārstāvis. Uzņēmums aktīvi cīnās ar imigrantu mēģinājumiem iekļūt tunelī, kas bieži beigušies ar viņu bojāeju.

Kā pavēstīja «Eurotunnel» pārstāvis, imigranti mēģinājuši iekļūt tunelī laikā starp pusnakti un sešiem no rīta. «Tika izsaukts viss drošības personāls, kas ir 200 cilvēki, kā arī policija,» sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Incidents aizkavēja satiksmi tunelī - Francijas pusē par apmēram 30 minūtēm, bet Apvienotās Karalistes pusē - par stundu.

Policija gan norādījusi, ka nav korekti apgalvot, ka tunelī vienlaicīgi centušies iekļūt 2000 cilvēki.

Vietējo varasiestāžu rīcībā nav ziņu par ievainotajiem.

«Eurotunnel» imigrantu izraisīto regulāro satiksmes traucējumu dēļ pieprasījusi 9,7 miljonu eiro kompensāciju no Lielbritānijas un Francijas valdības.

Tūkstošiem migrantu ir apmetušies Francijas Kalē ostas tuvumā, lai mēģinātu iekļūt kravas automašīnās un kravas vilcienos,

kas caur tuneli dodas uz Angliju.

Kopš jūnija sakuma astoņi migranti ir gājuši bojā, cenšoties iekļūt tunelī.

Francija un Lielbritānija septembrī parakstīja vienošanos par fonda izveidošanu, no kura tiktu piešķirti pieci miljoni eiro gadā, lai palīdzētu Kalē tikt galā ar migrantu pieplūdumu. Šie līdzekļi ir paredzēti drošības pastiprināšanai ap ostu un tuneļa ieeju.

Pēc mēģinājuma nokļūt Lamanša tunelī iet bojā imigrants

Pēc mēģinājuma iekļūt Lamanša tunelī, lai sasniegtu Lielbritāniju, no gūtajiem apdegumiem miris kāds imigrants, pirmdien paziņoja Francijas amatpersonas.

«Viens no trijiem imigrantiem, kuri bija iesaistīti negadījumā pagājušajā nedēļā, ir miris,» paziņojumā norādīja amatpersonas.

Imigrantu solidaritātes blogā vēstīts, ka bojāgājušais bija 23 gadus vecs pakistānietis, kurš nomira no naktī uz 14.jūliju gūtajiem ievainojumiem.

Trīs imigranti bija centušies nokļūt uz prāmja, ieejot tunelī, kur viņiem trāpīja elektriskā strāva.

Iepriekšējā nedēļā Lamanša tunelī gāja bojā vēl viens imigrants.

Kopā pēdējo nedēļu laikā tunelī un tā tuvumā gājuši bojā četri imigranti, kuri mēģinājuši iekļūt prāmjos vai kravas automašīnās, kas dodas uz Lielbritāniju.

Imigranti, kuru klātbūtne jau ilgi raisa ķildas Londonas un Parīzes starpā, dažkārt ir gatavi uz neiedomājamo, lai nelegāli iekļūtu Lielbritānijā.

Ir pat ziņas, ka bijuši mēģinājumi pārpeldēt Lamanša šaurumu.

Pēdējo nedēļu laikā satiksmi tunelī bieži traucējuši gan franču jūrnieku protesti, gan imigrantu mēģinājumi tajā slepus iekļūt.

Kompānija, kas apsaimnieko tuneli «Eurotunnel»,

pie tuneļa izdala bukletus deviņās valodās, kurās migranti brīdināti par riskiem, kas saistīti ar šauruma nelegālu šķērsošanu.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu