Ukraina uz pieciem gadiem aizliedz iebraukt Žerāram Depardjē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas Drošības dienests (UDD) ir nolēmis uz pieciem gadiem aizliegt iebraukšanu Ukrainā franču aktierim ar Krievijas pilsonību Žerāram Depardjē, otrdienas vakarā paziņoja Ukrainas Drošības padomes spīkere Jeļena Gitļanska.

«UDD ir pieņēmis lēmumu par Depardjē iebraukšanas aizliegumu uz pieciem gadiem, pamatojoties uz Kultūras ministrijas iesniegumu,» sacīja Gitļanska. UDD ir nodevis attiecīgus dokumentus Ukrainas Valsts robežsardzes dienestam iekļaušanai datubāzē.

Ukrainas vicepremjers un kultūras ministrs Vjačeslavs Kiriļenko šomēnes pavēstīja, ka Ukrainas Drošības dienestam ir nosūtīts pārbaudei sabiedrisko organizāciju sastādīts to kultūras darbinieku saraksts, kuri var apdraudēt valsts drošību. Šajā sarakstā figurē arī 66 gadus vecais Depardjē.

Kultūras ministrijas preses dienests precizēja, ka šajā sarakstā ir iekļauti 567 ārzemnieki, kas nākuši klajā ar publiskiem pretukrainiskiem paziņojumiem.

Ukrainas raidorganizācijām ir aizliegts translēt filmas un televīzijas raidījumus, ja tur piedalās persona, kas var apdraudēt valsts drošību.

Depardjē izpelnījās Ukrainas jauno prorietumniecisko līderu sašutumu, draudzējoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un pat publiski noliedzot neatkarīgas Ukrainas eksistenci.

«Es mīlu Krieviju un Ukrainu, kura ir Krievijas daļa,» Depardjē pērn paziņoja kinofestivālā Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

Depardjē 2013.gada janvārī ieguva Krievijas pilsonību pēc tam, kad viņš atteicās no Francijas pases saistībā ar Fransuā Olanda valdības plāniem noteikt 75% ienākuma nodokli cilvēkiem, kas pelna vairāk nekā vienu miljonu eiro gadā.

Filmas, kurās tēlo Depardjē, ir populāras postpadomju valstīs, lai gan viņa popularitāte Rietumos pēdējā laikā ir mazinājusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu