Lielbritānija piešķirs vēl 10 miljonus eiro drošībai pie Lamanša tuneļa Francijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānija piešķirs vēl septiņus miljonus britu mārciņu (10 miljonus eiro) drošības uzlabošanai Lamanša tuneļa Francijas galā pēc nelegālo migrantu jauna masveidīga mēģinājuma iekļūt šajā tunelī, otrdienas vakarā paziņoja Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja.

Meja nāca klajā ar šo paziņojumu pēc sarunām Londonā ar Francijas iekšlietu ministru Bernāru Kaznēvu. Šajās sarunās galvenokārt tika apspriesta migrantu krīze Francijas ostas pilsētā Kalē.

Jau vēstīts, ka apmēram 2000 migrantu Kalē otrdienas naktī mēģināja iekļūt dzelzceļa operatorfirmas «Eurotunnel» pārvaldītajā Lamanša tunelī, lai pa to sasniegtu Lielbritāniju.

Lielbritānijas otrdien apsolītie septiņi miljoni mārciņu papildina jau agrāk apsolītos 15 miljonus mārciņu (21 miljonu eiro) drošības pastiprināšanai Kalē ap ostu un tuneļa ieeju.

Kalē ir ieradušies tūkstošiem migrantu galvenokārt no Etiopijas, Eritrejas, Sudānas un Afganistānas, lai īstenotu savu mērķi nelegāli nokļūt Lielbritānijā caur Lamanša tuneli. Jūlija sākumā Kalē bija apmēram trīs tūkstoši šādu migrantu.

«Francijas un Lielbritānijas valdības ciešā sadarbībā strādā ar šo problēmu, kura ietekmē mūs abus,» sacīja Meja pēc sarunām ar Kaznēvu.

Viņa piebilda, ka izlūkošanas un tiesībsargājošo iestāžu speciālisti tiks nosūtīti cīnīties pret «briesmīgajām» cilvēku kontrabandistu bandām, «kuras gūst peļņu no cilvēku nelaimes».

Lielbritānija un Francija kopīgi darbosies migrantu atpakaļnosūtīšanā, sevišķi uz Rietumāfriku, sacīja Meja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu