Afganistāna oficiāli apstiprina «Taleban» līdera mullas Omara nāvi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Afganistāna trešdien paziņoja, ka islāmistu kaujinieku grupējuma «Taleban» līderis Afganistānā mulla Omars ir miris pirms diviem gadiem kaimiņvalstī Pakistānā.

«Afganistānas Islāma Republikas valdība, balstoties uz ticamu informāciju, apstiprina, ka «Taleban» līderis mulla Mohammeds Omars nomira 2013.gada aprīlī Pakistānā,» pavēstīja Afganistānas prezidenta Ašrafa Ghani preses dienests.

Afganistānas Drošības nacionālā direktorāta pārstāvis Hasībs Sediki sacīja aģentūrai AFP, ka talibu līderis nomira Pakistānas lielākās pilsētas Karači slimnīcā «neskaidros apstākļos».

«Taleban» nav oficiāli apstiprinājis ziņas par Omara nāvi. Viņš nav ticis redzēts sabiedrībā kopš 2001.gada, kad ASV vadīta iebrukuma rezultātā tika gāzta «Taleban» valdība.

Iepriekš regulāri ir parādījušās baumas par Omara slikto veselības stāvokli vai pat nāvi.

Anonīmas amatpersonas Afganistānas valdībā un bruņotajos spēkos pavēstīja medijiem, ka talibu līderis esot miris Pakistānā pirms diviem vai trīs gadiem un apbedīts Afganistānas Zabulas provincē.

Piektdien Pakistānā plānots sākt Afganistānas valdības pārstāvju un «Taleban» miera sarunu otro kārtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu