Francija Lamanša tuneļa aizsardzībai norīko vēl 120 policistu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai aizsargātu Lamanša tuneli pret nelegālajiem imigrantiem, kas vēlas tajā iekļūt un doties uz Lielbritāniju, Francija papildus norīkojusi 120 policistus, trešdien paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs.

Tikai dažas stundas pēc tam, kad tuneļa administrācija bija aicinājusi Parīzi un Londonu «pienācīgi reaģēt» uz krīzi, ministrs norādīja, ka tuneļa administrācijai «arī pašai ir jāuzņemas atbildība».

«Tas ir normāli. Es negrasos sākt strīdu,» sacīja ministrs, pastiprinoties domstarpībām starp Parīzi un uzņēmumu «Eurotunnel», kas administrē Lamanša tuneļa darbu.

«Drošības spēku skaitu, kas pārrauga situāciju Kalē, valsts kopš 2012.gada ir palielinājusi piecas reizes,» sacīja Kazenēvs, piebilstot, ka tuneļa aizsardzībai tiks norīkoti vēl 120 policisti.

Kā ziņots, vismaz 1500 imigranti cerībā sasniegt Lielbritāniju naktī no otrdienas uz trešdienu atkal centušies iekļūt Lamanša tunelī Francijas ostas pilsētā Kalē. Vienu imigrantu, kurš arī bija robežpārkāpēju pūlī, nāvējoši savainojusi smagā automašīna.

Savukārt naktī no pirmdienas uz otrdienu tunelī centās iekļūt apmēram 2000 imigrantu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu