Ar Lamanša tuneļa vilcieniem Lielbritānijā iekļuvuši ap 100 nelegālo imigrantu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo dienu laikā ar vilcieniem, kas brauc pa Lamanša tuneli, Lielbritānijā ieradušies vairāki nelegālie imigranti, trešdien paziņoja iekšlietu ministre Terēze Meja. Vienlaikus informēts avots ziņu aģentūrai AFP apliecināja, ka šādā ceļā Apvienotajā Karalistē iekļuvušo imigrantu skaits pārsniedz 100.

«Vairāki cilvēki ir iekļuvuši,» pēc ārkārtas ministru kabineta sēdes, kas tika sasaukta saistībā ar arvien biežākajiem nelegālo imigrantu centieniem iekļūt Apvienotajā Karalistē pa Lamanša tuneli, sacīja ministre.

Iekšlietu ministrijas pārstāvis sakariem ar presi atteicās nosaukt precīzus skaitļus, vien norādīja, ka «patvēruma pieteikumi tiks izvērtēti individuāli».

«Visi, par kuriem tiks konstatēts, ka viņiem nav vajadzīga mūsu palīdzība, tiks nosūtīti atpakaļ,» sacīja amatpersona.

Izsakoties par imigrantu ierašanos, avots Lielbritānijā, kurš ir informēts par notikumu gaitu, sacīja: «Tie bija vairāk nekā 100 vairākos vilcienos. Tas ir neparasti liels skaits, parasti tie ir tikai daži vai nulle.»

Laikraksts «The Times» trešdienas numurā vēstīja, ka valstī iekļuvis rekordliels nelegālo imigrantu skaits - 148.

Kā ziņots, vismaz 1500 imigranti cerībā sasniegt Lielbritāniju naktī no otrdienas uz trešdienu atkal centušies iekļūt Lamanša tunelī Francijas ostas pilsētā Kalē. Vienu imigrantu, kurš arī bija robežpārkāpēju pūlī, nāvējoši savainojusi smagā automašīna.

Savukārt naktī no pirmdienas uz otrdienu tunelī centās iekļūt apmēram 2000 imigrantu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu