Aizdomas, ka atrastas pērn pazudušās Malaizijas lidmašīnas atlūzas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizija ir nosūtījusi izmeklētāju grupu pārbaudīt, vai Reinjonas salā atrastas lidmašīnas vraka atlūzas var būt no pērn martā pazudušās Malaizijas nacionālās lidsabiedrības «Malaysia Airlines» reisa MH370 lidmašīnas, paziņoja Malaizijas transporta ministrs Liou Tionglajs.

Nezināmas lidmašīnas atlūzu izskalošana Francijai piederošajā Indijas okeāna salā Reinjonā ir radījusi pieņēmumus, ka tās var būt pazudušās lidmašīnas daļas.

«Jebkādas atrastās vraka daļas ir jāpārbauda, pirms varēsim apstiprināt, vai tās ir no [reisa] MH370 [lidmašīnas]. Tāpēc esam nosūtījuši komandu izmeklēt šo jautājumu un ceram, ka spēsim tās identificēt iespējami drīz,» ministrs trešdien paziņoja reportieriem Ņujorkā pēc ANO Drošības padomes debatēm par citas «Malaysia Airlines» lidmašīnas notriekšanu Ukrainā.

Divus metrus garu vraka gabalu, kas varētu būt spārna daļa, Reinjonā atrada cilvēki, kas sakopa pludmali.

Francijas gaisa satiksmes ierēdņi ir sākuši izmeklēšanu par šā vraka izcelsmi.

Reisa MH370 lidmašīna ar 227 pasažieriem un 12 apkalpes locekļiem pazuda pērn 8.martā virs Dienvidķīnas jūras, kad bija ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu.

Varas iestādes uzskata, ka lidmašīna mainījusi kursu un nogāzusies nomaļā vietā Indijas okeāna dienvidos, tomēr tā vēl nav atrasta. Malaizija janvārī paziņoja, ka visi cilvēki šajā lidmašīnā tiek uzskatīti par bojāgājušiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu