Kirgizstānas kalnos meklē pazudušu Lietuvas tūristu grupu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kirgizstānas Ārkārtas situāciju ministrijas darbinieki turpina meklēt septiņus Lietuvas pilsoņus, kas pazuduši kalnos Isikula apgabalā valsts ziemeļos, ceturtdien paziņoja ministrijas preses dienests.

Tūristu grupa, kurā bija astoņi Lietuvas pilsoņi, 19.jūlijā devās kalnu pārgājienā pa maršrutu no Karakolas līdz Arašanai. Trešdienas naktī kļuva zināms, ka viena tūriste gājusi bojā Kensanas aizā uz Čonuzena rietumu ledāja, un tajā pašā dienā tika organizēta glābšanas grupa.

«Pazudušie tūristi bija reģistrēti tūrisma firmā «Alptour–Issyk-Kul». Tūrisma firmas pārstāvjiem vajadzēja iepriekš informēt Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvjus par paredzēto tūristu maršrutu. Tomēr tas netika izdarīts, un tas sarežģī glābšanas darbus,» atzīmēja ministrijas preses dienests.

Lietuvas mediji trešdien ziņoja, ka Kirgizstānā gājusi bojā tūriste no Lietuvas. Ziņu vietnes «15min.lt» rīcībā esošā informācija liecina, ka bojāgājusī ir kāda 1987.gadā dzimusi sieviete. Traģēdija notikusi sliktu laikapstākļu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu