Austrumeiropiešu banda aplaupa degvielas uzpildes stacijas visā Īrijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lieliski organizēta militāri kvalificētu noziedznieku banda tiek turēta aizdomās par vismaz astoņiem uzbrukumiem degvielas uzpildes stacijām visā valstī, raksta «Baltic Ireland».

Pēdējo sešu nedēļu laikā noziedznieku guvums ir bijis vairāk nekā 100 000 eiro naudā un cigaretēs.

Garda ir sākusi apjomīgu izmeklēšanu attiecībā uz austrumeiropiešu grupējumu, kas aplaupījis vairākas uzpildes stacijas plašā teritorijā no Korkas līdz Dublinai. Jaunākais noziegums, kas tiek saistīts ar bandu, pagājušajā sestdienā notika uzpildes stacijā Leiglinbridžā. Noziedznieki tiek turēti aizdomās arī par līdzīgu laupīšanu Dublinas ziemeļu daļā un Portlaosas apkaimē šajā vasarā.

Gardas vadība ir ļoti norūpējusies par to, ko dara šī banda, kurā darbojas augstākā līmeņa speciālisti,

tāpēc tiek izstrādāts īpašs plāns, lai tos notvertu.

«Šai operācijai ir divas fāzes, kas ietver noziedzības novēršanas padomu sniegšanu degvielas uzpildes staciju īpašniekiem, kā arī iesaistīto noziedznieku atrašanu un aizturēšanu,» skaidroja gardas pārstāvis.

Guvuši militāru apmācību

Detektīvi uzskata, ka bandā galvenokārt ir Rumānijas pilsoņi, kuri ir saņēmuši militāro apmācību

un ir cieši saistīti ar grupējumu, kas pagājušajā gadā darbojās Veksfordas apgabalā. Likumsargi atklāja bandu pēc laupīšanas lielveikalos, tāpēc noziedznieki pēc tam pameta valsti.

Rūpīga sagatavošanās

Raksturīgi, ka šie noziedznieki iekļūst degvielas uzpildes stacijās caur jumtu, izmantojot speciālu aprīkojumu, kas sagriež jumtu, neradot troksni. Pastāv aizdomas, ka vairākas dienas vai nedēļas pirms uzbrukuma tie veic detalizētu slepenu sava mērķa novērošanu. Ielaušanās bieži netiek konstatēta ātrāk kā brīdī, kad īpašnieks ierodas atvērt telpas. Viņi ir drošības sistēmu eksperti, kas nozīmē, ka līdz brīdim, kad tie ielaužas, viņi ir informēti par «aklajiem punktiem» veikalu kustības monitoros, prot nodrošināt, ka signalizācija neiedarbojas, un ļoti labi pārzina novērošanas kameras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu