Nežēlīgākā tradīcija pasaulē? Bars ļaužu kailām rokām gabalos sarauj dzīvu kazu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šis ir viens no, iespējams, nežēlīgākajiem festivāliem pasaulē - gandrīz 900 gadus senu tradīciju ietvaros Kokanas ciemata iedzīvotāji Nepālā ik gadu sanāk kopā, lai ar pirkstiem un zobiem kopīgi gabalos sarautu dzīvu kazu, vēsta «Daily Mail».

Saskaņā ar tradīcijām dīķi ciemata vidū tiek iemesta kaza. Ciematnieki pūlī tai metas virsū, sit, dauza ar dūrēm un, liekot lietā zobus un rokas, cenšas to saraut gabalos.

Nežēlīgā rotaļa turpinās, līdz kaza ir mirusi.

Gadiem ilgi pret barbarisko rituālu iebildumus ceļ gan Nepālas dzīvnieku aizsardzības biedrības, gan starptautiskā organizācija PETA.

Deopokari festivāls notiek katru gadu augustā, un tajā piedalās Kokanas ciemata gados jaunie vīrieši. Indivīds, no kura rokas kaza galu galā mirst, iegūst lielu godu un tiesības vadīt svinīgo gājienu cauri ciematam.

Dzīvnieku aizstāvji norāda, ka šai nežēlībai nav pat nekāda racionāla pamatojuma, un kā vienīgais tās iemesls tiek minēts, ka tā ir tradīcija, kuras saknes meklējamas jau 12. gadsimtā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu