Laikraksts: Reinjonā atrasto atlūzu sērijas numurs atbilst pērn pazudušā «Boeing 777» datiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas okeāna Reinjonas salā atrasto lidmašīnas atlūzu sērijas numurs atbilst pērn pazudušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas «Boeing 777» datiem, vēsta vietējais laikraksts «Journal de l'Ile de la Reunion».

Sākotnēji tika ziņots, ka uz atlūzām bijis uzraksts «BB670», tomēr atbilstoši precizētajiem datiem tur ir redzams uzraksts «657BB». Tieši šāds numurs minēts «Boeing 777» dokumentācijā tādām detaļām kā flaperona strāvas pievads un flaperona apšuves panelis, norāda žurnālisti.

Ja apstiprināsies, ka Reinjonā atrastās atlūzas tiešām ir no pērn pazudušās lidmašīnas «Boeing 777», tas būs pirmais lielais izrāviens bez pēdām pazudušā lainera meklējumos.

Malaizija ir teju pilnīgi pārliecināta, ka Reinjonas krastā trešdien no rīta atrastās atlūzas ir no pērn pazudušās lidsabiedrības «Malaysia Airlines» reisa Kualalumpura-Pekina lidmašīnas «Boeing 777», ceturtdien paziņoja Malaizijas transporta ministra vietnieks Abdulazizs Kapravi.

«Tas ir gandrīz vai neapšaubāmi, ka tas ir lidmašīnas «Boeing 777» flaperons. Mūsu vecākais izmeklētājs man šeit to pateica,»

sacīja amatpersona.

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda pērn 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Līdz šim, neraugoties uz intensīvo meklēšanu, nedz okeāna dzīlēs, nedz virs ūdens nebija izdevies atrast nekādas pazudušās lidmašīnas pēdas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu