Polijas prokuratūra izmeklē prezidenta iespējamo aizvainošanu radio ēterā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijā Toruņas reģiona prokuratūra sākusi izmeklēšanu saistībā ar «Radio Maryja» ēterā izskanējušajiem komentāriem, kuros, iespējams, aizvainots prezidents Broņislavs Komorovskis, piektdien vēsta Polijas Radio.

Pārraides sākumā naktī uz otrdienu nolasīta arhibīskapa Staņislava Gadecka vēstule, kurā viņš kritizējis prezidenta nostāju ārpusķermeņa apaugļošanas jautājumā, vēsta laikraksts «Gazeta Wyborcza».

Viens no klausītājiem, komentējot tematu radio ēterā, sacījis, ka Komorovskim vienīgi «jāpielabo ūsas. Viņš ir sliktāks par Hitleru».

Pret ārpusķermeņa apaugļošanas likumprojektu asi iebilst Polijas katoļu baznīca un konservatīvā partija «Likums un taisnīgums» (PiS).

«Radio Maryja» direktors priesteris Tadeušs Ridziks Polijā iemantojis pretrunīgu reputāciju. Viņam savulaik bijušas ciešas darba un politiskās attiecības ar PiS līderi, bijušo premjerministru Jaroslavu Kačiņski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu