Spānijā pirms vēlēšanām paaugstina valsts sektora darbinieku algas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas valsts sektora darbiniekiem nākamgad par vienu procentu tiks paaugstinātas algas, piektdien paziņoja valdība, dažus mēnešus pirms vēlēšanām norādot uz valsts ekonomikas atlabšanu.

Premjerministrs Mariano Rahojs arī brīdināja, ka risku ekonomikai rada «politiskā neskaidrība», ko rada Katalonijas iecere atdalīties no Spānijas.

Viņš paziņoja, ka valsts sektora darbinieki daļēji atgūs arī Ziemassvētku prēmijas, kuras viņš iepriekš «apgrieza», īstenojot taupības pasākumus, lai iegūtu valstij 150 miljardus eiro. Šis pasākums savulaik izraisīja neapmierināto protestus ielās.

«Skaidrā ekonomiskās situācijas uzlabošanās atļauj mums soli pa solim atlīdzināt pūles, kuras mēs esam prasījuši no spāņu tautas,» teica Rahojs.

Valsts sektora darbinieku algas tika samazinātas 2010.gadā sociālistu valdības laikā. Nākamajos gados tās tika iesaldētas, jo Spānijā turpinājās recesija, kuru izraisīja celtniecības nozares sabrukums.

Rahoja konservatīvā valdība 2012.gadā atcēla Ziemassvētku prēmijas. Piektdien viņš paziņoja, ka dabinieki varēs atgūt ceturtdaļu no kādreizējām prēmijām šogad un pusi 2016.gadā.

Algu pielikums bija galvenās izmaiņas Rahoja 2016.gada valsts budžetā. Jau iepriekš valdība bija apstiprinājusi ienākuma nodokļa samazināšanu.

Spānijas ekonomika atlaba 2013.gadā pēc piecus gadus ilgušas nestabilitātes. Valdība prognozē, ka šogad Spānijas ekonomika pieaugs par 3,3%, kas ir divkārt vairāk, nekā tiek prognozēts vidēji eirozonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu