Baidens apsver iespēju pretendēt uz demokrātu nomināciju ASV prezidenta amatam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV viceprezidents Džo Baidens aktīvi pēta iespējas pretendēt uz izvirzīšanu par Demokrātu partijas kandidātu nākamgad gaidāmajās Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās, ziņoja laikraksts «New York Times».

Ja Baidens izlems pretendēt uz demokrātu nomināciju, viņš būs nopietns konkurents bijušajai valsts sekretārei Hilarijai Klintonei, kura pašlaik popularitātes ziņā būtiski apsteidz pārējos pretendentus uz izvirzīšanu par prezidenta amata kandidātu no Demokrātu partijas.

«Baidena padomnieki ir sākuši dibināt kontaktus ar tiem demokrātu līderiem un ziedotājiem, kuri vēl nav pauduši atbalstu Klintonei, vai kuri ir nobažījušies par, viņuprāt, viņas aizvien redzamākajiem trūkumiem kā kandidātei,» raksta «New York Times».

Avīze arī vēsta, ka Džo Baidena dēls bijušais Delavēras štata ģenerālprokurors Bo Baidens, kurš maijā nomira ar vēzi, savas dzīves pēdējos mēnešos aicinājis tēvu apsolīt, ka viņš pretendēs uz izvirzīšanu prezidenta amatam, un ka arī Baidena jaunākais dēls uzņēmējs Hanters Baidens ir par to, lai tēvs censtos panākt savu nominēšanu prezidenta amatam.

Savukārt aģentūra «Associated Press» raksta, ka ASV viceprezidenta preses sekretāre Kendra Barkofa, lūgta komentēt ziņas par iespējamo Baidena pretendēšanu uz izvirzīšanu prezidenta amatam, sacījusi, ka Baidena ģimene joprojām pārdzīvo Bo Baidena nāvi, un viceprezidenta uzmanība ir pievērsta ģimenei un darbam.

«Baidenu ģimenei turpinot pārdzīvot šo grūto laiku, viceprezidents ir koncentrējies uz ģimeni un nodevies darbam,» viņa sacījusi.

Līdz šim par plāniem pretendēt uz Demokrātu partijas nomināciju prezidenta amatam bez Klintones ir paziņojuši vēl četri politiķi:bijušais Rodailendas štata gubernators Linkolns Čeifī, bijušais Merilendas štata gubernators Mārtins O'Melijs, neatkarīgais senators Bernijs Sanderss un bijušais senators Džims Vebs. Par gatavību pretendēt uz izvirzīšanu par Republikāņu partijas kandidātu prezidenta amatam ir paziņojuši 17 politiķi.

Baidens neveiksmīgi pretendēja uz izvirzīšanu par Demokrātu partijas prezidenta amata kandidātu 1988. un 2008.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu