PKK spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumā Turcijas austrumos nogalināti divi žandarmi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas kurdu separātistu grupējuma «Kurdistānas strādnieku partija» (PKK) terorista pašnāvnieka uzbrukumā žandarmērijas postenim valsts austrumos svētdien gājuši bojā divi žandarmi un 24 ievainoti, paziņoja amatpersonas.

Uzbrukums notika Āri provinces Doubajazitas apriņķī, eksplodējot sprāgstvielām, kuras atradās terorista pašnāvnieka vadīta traktora piekabē.

Savukārt Mārdinas provinces Midjatas apriņķī valsts dienvidaustrumos svētdien līdzās pa autoceļu braucošai armijas kolonnai sprāgusi PKK novietota mīna, un gājis bojā viens, bet ievainoti četri karavīri, ziņoja Turcijas aģentūra «Anadolu».

Kopš 2013.gada starp PKK un Turcijas valdības spēkiem pastāvēja pamiers, taču 25.jūlijā PKK bruņotais spārns «Tautas aizsardzības spēki» (HPG) paziņoja, ka pamiers vairs nav spēkā pēc tam, kad Turcijas militārās lidmašīnas bombardēja PKK bāzes Irākas Kurdistānā.

PKK 1984.gadā sāka cīņu pret Turcijas valsti, lai panāktu kurdiem pašnoteikšanās tiesības viņu apdzīvotajos Turcijas dienvidaustrumos. Šajā bruņotajā konfliktā ir gājuši bojā vairāk nekā 45 tūkstoši cilvēku. Turcija, Eiropas Savienība un ASV atzīst PKK par teroristisku organizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu