Līdzekļu šķērdēšanas dēļ demisionē Austrālijas parlamenta apakšpalātas spīkere

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas parlamenta apakšpalātas Pārstāvju palātas spīkere Bronvina Bišopa svētdien atkāpās no amata saistībā ar skandālu, ka viņa ir nelietderīgi izmantojusi valsts līdzekļus dārgiem braucieniem.

«Man nebija viegli pieņemt šo lēmumu, tomēr aiz mīlestības un cieņas pret parlamenta institūciju un Austrālijas tautu es esmu atkāpusies no spīkeres amata,» teikts Bišopas izplatītajā paziņojumā.

Skandāls sākās pagājušajā mēnesī, kad kļuva zināms, ka Bišopa likusi samaksāt 5000 Austrālijas dolāru (apmēram 3300 eiro) no parlamenta naudas, lai noīrētu helikopteru, ar kuru devās uz 80 kilometru attālu golfa kompleksu, kur piedalījās valdošās Liberālās partijas līdzekļu vākšanas pasākumā.

Bišopa par helikoptera īri iztērēto naudu parlamentam atmaksāja, taču skandāls nemazinājās, jo nāca atklātībā ziņas, ka Bišopa par valsts līdzekļiem devusies arī uz kolēģu kāzām.

Austrālijas laikraksts «Daily Telegraph» svētdien vēstīja, ka pēdējo piecu gadu laikā Bišopa no parlamenta līdzekļiem iztērējusi 260 tūkstošus Austrālijas dolāru (apmēram 170 tūkstošus eiro) braucieniem šofera vadītās automašīnās, tostarp limuzīnos, un privātpersonām piederošos transportlīdzekļos.

Austrālijas premjerministrs Tonijs Abots svētdien paziņoja, ka tiks pārskatītas parlamenta deputātu iespējas tērēt valsts līdzekļus.

Pēc aiziešanas no spīkeres amata Bišopa nolēmusi saglabāt parlamenta apakšpalātas deputātes mandātu. Viņa ir Pārstāvju palātas deputāte kopš 1994.gada un bija spīkere kopš 2013.gada. No 1987. līdz 1994.gadam Bišopa bija parlamenta augšpalātas Senāta deputāte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu