Nigērijas armija atbrīvo 178 cilvēkus no «Boko Haram» gūsta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nigērijas armija ir atbrīvojusi 178 cilvēkus, kurus islāma ekstrēmistu grupējums «Boko Haram» turēja par ķīlniekiem, svētdienas vakarā paziņoja armijas preses sekretārs.

Nigērijas armija īsteno reģionālu ofensīvu ar mērķi sagraut «Boko Haram».

«Ofensīvas operāciju laikā tika izglābti 178 cilvēki, kurus teroristi turēja gūstā, tai skaitā 101 bērns, 67 sievietes un 10 vīrieši,» paziņoja armijas preses sekretārs pulkvedis Tukurs Gusau.

Atbrīvošana notika pie Aulari pilsētas apmēram 70 kilometrus no Maiduguri, kas ir lielākā pilsēta Nigērijas ziemeļaustrumos. Viens no «Boko Haram» komandieriem tika sagūstīts, un pret viņu tiek veiktas izmeklēšanas darbības.

Nigērijas armija pēdējos mēnešos ir paziņojusi par simtiem «Boko Haram» gūstekņu atbrīvošanu.

Grupējums «Boko Haram», kura nosaukums tulkojumā no hausu valodas nozīmē «Rietumu izglītība ir grēks», vēlas plašāku šariata (islāma likumu) lietošanu un kopš 2009.gada ir noslepkavojis vairāk nekā 15 tūkstošus cilvēku Nigērijas ziemeļos un vidienē. Tas rīko uzbrukumus galvenokārt baznīcām, mācību iestādēm, bāriem, policijai, armijai, politiķiem, sabiedriskiem un reliģiskiem līderiem.

Šā grupējuma kaujinieki pēdējā laikā rīko uzbrukumus arī Nigērijas kaimiņvalstīs. Čada, Kamerūna, Nigēra un Nigērija ir izveidojušas militāru aliansi cīņai pret «Boko Haram».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu