Puse Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka informācija internetā jācenzē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

49% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka informācija internetā ir jācenzē, liecina sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar šīs aptaujas rezultātiem 42% respondentu ir gatavi uzticēt interneta regulēšanu valdībai, bet 41% - specdienestiem.

Kā citus iespējamus interneta regulatorus 32% aptaujāto uzskatīja zinātniekus, 30% - Krievijas prezidentu, 28% - parlamenta apakšpalātu Valsts domi, 26% - privātfirmas, 21% - nevalstiskās organizācijas un citas pilsoniskās sabiedrības grupas, 10% - starptautiskas organizācijas bez Krievijas ierēdņiem.

Tikai 2% respondentu uzticētu interneta regulēšanu starptautiskām organizācijām, kuras cieši sadarbojas ar Krievijas iestādēm, piemēram, Starptautiskajai elektrosakaru savienībai.

Interneta cenzēšanu atbalstīja 49% aptaujāto. Šāds viedoklis bija 57% no tiem, kas nelieto internetu, bet tikai 43% no interneta lietotājiem.

59% respondentu uzskata, ka valstij pirmām kārtām jākontrolē ar autortiesībām aizsargāti materiāli, 45% - ka jākontrolē ārvalstu ziņu vietnes, 38% - ka jākontrolē ārvalstu tīmekļa vietnes kopumā, 37% - ka jākontrolē etnisku un rasu naidu kurinoši materiāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu