Krievijā izveidoti Gaisa kosmosa spēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijā ar valsts prezidenta 1.augusta dekrētu ir izveidots jauns bruņoto spēku veids – Gaisa kosmosa spēki (GKS), pirmdien paziņoja aizsardzības ministrs armijas ģenerālis Sergejs Šoigu.

«GKS izveidošana, apvienojot Gaisa kara spēkus un Gaisa - kosmosa aizsardzības spēkus, ir optimāls variants valsts gaisa – kosmosa aizsardzības sistēmas pilnveidošanai,» sacīja Šoigu.

«To veidošanu nosaka bruņotas cīņas smaguma centra nobīde uz gaisa – kosmosa sfēru,» teica aizsardzības ministrs.

«Tagad zem vienotas vadības ir apvienoti aviācija, pretgaisa un pretraķešu aizsardzības spēki, kosmosa spēki un Bruņoto spēku līdzekļi,» teica Šoigu.

«Tas ļauj, pirmkārt, koncentrēt vienās rokās visu atbildību par militāri tehniskās politikas veidošanu to spēku attīstībai, kuri risina uzdevumus gaisa – kosmosa sfērā; otrkārt, uz ciešākas integrācijas rēķina paaugstināt to lietojuma efektivitāti; treškārt, nodrošināt valsts gaisa – kosmosa aizsardzības sistēmas virzītu attīstību,» sacīja aizsardzības ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu