Lietuvas Seima priekšsēdētāja: bēgļu jautājumā mums jāpalīdz Dienvideiropas valstīm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar Āfrikas bēgļu jautājumu mums ir jāpalīdz Eiropas Savienības dienvidu valstīm, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Lietuvas Seima priekšsēdētāja Loreta Graužiniene.

Viņa norādīja, ka šobrīd runa ir par palīdzību Eiropas dienvidu valstīm šajā jautājumā, un tā jāsniedz, rēķinoties, ka nākotnē Baltijas valstīs var ieplūst liels daudzums bēgļu no Ukrainas.

Lietuva apņēmusies uzņemt 320 Āfrikas bēgļu. Graužiniene pauda, ka tas ir pietiekami liels bēgļu skaits Lietuvai un tik lielam cilvēku daudzumam būs iespējams gan nodrošināt pienācīgus dzīves apstākļus, gan arī viņu integritāti sabiedrībā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru lēmumu ES dalībvalstis uzņems 54 760 bēgļus. Latvija sanāksmē palikusi pie savas pozīcijas - norādot uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļus. Paredzēts, ka Eiropas migrācijas programmas ietvaros Latvija uzņems 50 bēgļus, bet mītnes vietas programmā no Itālijas un Grieķijas - 200 bēgļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu