EDSO novērotāji Donbasā sastapuši Krievijas karavīrus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA-NOVOSTI/Scanpix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) īpašās monitoringa misijas novērotāji Ukrainas austrumos ir sastapuši Krievijas karavīrus, teikts misijas atskaitē, par kuru ziņoja Ukrainas informācijas aģentūra UNIAN.

Misijas ikdienas atskaitē par 2.augustu teikts, ka novērotāji, pārbaudot separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas (DTR) kaujinieku smagā bruņojuma uzglabāšanas vietas, kas izveidotas saskaņā ar Minskas vienošanos, ir ieraudzījuši Krievijas karavīrus, kuri apsargāja vienu no objektiem.

«Konstatējām, ka bruņotais cilvēks un citi cilvēki, kuri apsargāja objektu, ir Krievijas 16. gaisa desanta brigādes karavīri no Orenburgas, Krievijas Federācijā,» teikts misijas atskaitē.

EDSO atzīmēja, ka šie Krievijas karavīri bija bez jebkādām pazīšanas zīmēm.

Misijas novērotāji iepriekš bija apstiprinājuši faktus, ka prokrieviskie separātisti veikuši apšaudes no dzīvojamiem rajoniem viņu okupētajā Doņeckā, ziņoja UNIAN.

Ukraina: šī varētu būt provokācija

«Doņeckas tautas republikas» kaujinieka teiktais Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotājam, ka viņš ir no Krievijas 16.gaisa desanta spēku brigādes Orenburgā, var būt provokācija vai muļķība, jo šāda brigāde neeksistē, otrdien paziņoja Ukrainas Informācijas politikas ministrija.

Tā norādīja, ka tā var būt vai nu plānota informācijas specoperācija ar nolūku diskreditēt Ukrainas plašsaziņas līdzekļus un EDSO, vai arī «Krievijas teroristu muļķība», vēsta Ukrainas aģentūra UNIAN.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu