Foto: Kad mirst paši neaizsargātākie - bada šausmas Jemenā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jemenā jau mēnešiem ilgi noris intensīva karadarbība - karo huti kaujinieki un Arābu līča valstu atbalstītā trimdas valdība. Kamēr norit politiskās un militārās cīņas, par īstajiem upuriem kļuvuši valsts iedzīvotāji, īpaši bērni. «Reuters» fotogrāfi paviesojās «Al Sabeen» slimnīcā Sanā. Mediķi ik dienu cenšas glābt bērnus, kurus novārdzinājis bads.

Daudzas slimnīcas turpina darboties uz entuziasma principa. Karadarbībai sākoties, simtiem ārvalstu ārstu un mediķu tika no Jemenas evakuēti, un palikušie vietējie slimnīcu darbinieki bieži strādā bez atalgojuma un atbilstoša aprīkojuma.

Eksperti no «World Food Programme» norāda, ka arī pirms karadarbības sākšanās bada izplatības un nepilnvērtīga uztura problēmu rādītāji bērnu vidū Jemenā bija vieni no augstākajiem pasaulē. Apmēram puse bērnu Jemenā līdz piecu gadu vecumam trūcīga uztura dēļ ir mazattīstīti un maza auguma.

Parasti aptuveni 90% pārtikas Jemena ieveda no ārvalstīm. Taču tagad karadarbības apstākļos liela daļa tirgotāju preces valstī nemaz nevar ievest un neviens negarantē kravu drošu pārvietošanos valsts teritorijā. Tas savukārt novedis pie milzīga pārtikas cenu lēciena.

Martā nemiernieki pārņēma kontroli lielākajā daļā Jemenas, piespiežot prezidentu Abderabo Mansuru Hadi doties trimdā uz Saūda Arābiju. Kopš tā laika reģiona koalīcijas valstis veic intensīvus uzbrukumus nemiernieku pozīcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu