Norvēģijas skolā iespējams mācīties par vikingu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijas tālākizglītības koledžā atvērta jauna programma cilvēkiem, kuri vēlas iejusties vikingu ādā. Studentiem būs iespēja mācīties visnepieciešamākās vikingu amatniecības iemaņas - zobenu kalšanu, rotu veidošanu, jumtu klāšanu un citas lietas.

Mācoties Seljūras folkloras koledžā, kas atrodas 150 kilometrus uz rietumiem no Oslo, skolēniem būs iespēja piedalīties skandināvu gadskārtu rituālos - notiks pat dzīvnieku upurēšana ziemas dzīru laikā. Daudzus studentus mācīties šajā skolā pamudinājis televīzijas seriāls «Game of Thrones» («Troņu spēles»).

«Programmai pieteikušies daudzi cilvēki dažādu iemeslu dēļ. Dažus piesaistījusi televīzijas seriālu skatīšanās, citi vēlas apgūt amatniecības iemaņas. Mēs sniedzam augsta līmeņa izglītību, un, ja cilvēku interesi raisījis televīzijas seriāls, mēs esam tikai priecīgi,» Norvēģijas nacionālajai raidorganizācijai NRK pastāstīja skolas direktors Arve Husbijs.

Publikas interese par vikingiem pēdējo gadu laikā ir tikai pieaugusi, kā iemesls ir televīzijas seriāli «Troņu spēles» un «Vikingi».

Skolas vadošais vikings ir skolotājs dānis Jepe Nordmans Garlijs, kuram patīk iejusties vikingu ādā, un viņš pavadījis lielu daļu savas dzīves, cenšoties pietuvoties īstai vikingu dzīves pieredzei.

«Mani varētu saukt par pirmo vikingu skolotāju,» teica Garlijs, kurš atzīst, ka skatās televīzijas seriālus par vikingiem. «Man labāk patīk «Troņu spēles», jo seriālā «Vikingi» ir pārāk daudz faktu kļūdu.»

Studentiem skolā būs iespēja arī airēt vikingu kuģus, mācīties keramiku un kokapstrādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu