Krievijas prezidenta preses sekretāram $ 620 000 vērts pulkstenis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ko jūs iesāktu ar lieku pusmiljonu eiro? Iespējams, nopirktu dzīvokli, māju, mašīnas... Bet Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs par šādu naudu ticis pie jauna pulksteņa, kas Krievijā izraisījis skandālu.

Skandālu krīzes māktajā Krievijā izraisījusi fotogrāfiju parādīšanās, kurās prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs redzams ar 620 000 dolāru vērtu pulksteni ap roku.

Peskovs ar dārgo pulksteni redzams fotogrāfijās, kas sestdien uzņemtas viņa kāzās Sočos.

Parādoties fotogrāfijām no krāšņā pasākuma, tīmekļa medijos un sociālajos tīklos galvenā uzmanība pievērsta Peskova melnajam pulkstenim, kura korpusu rotā zelta galvaskauss.

Opozīcijas politiķis un korupcijas apkarotājs Aleksejs Navaļnijs norādījis, ka Peskova laikrādis ir Šveices uzņēmuma «Richard Mille» īpašās sērijas pulkstenis.

Tā vērtība ir vismaz 620 000 dolāru, savā blogā raksta opozicionārs, atsaucoties uz «Richard Mille» vēstuli.

«Līgavaiņa pulkstenis maksā vairāk nekā jūsu dzīvoklis,» bloga publikācijas virsrakstā paziņoja Navaļnijs.

Opozicionārs publicējis arī fotogrāfijas, kurās Peskovs redzams ar citiem dārgiem pulksteņiem, no kuriem daži tapuši uzņēmumos «Rolex» un «Omega».

Krievijas korupcijas apkarotāji arī iepriekš ziņojuši par amatpersonu ārkārtīgi dārgajiem pulksteņiem, kurus tās par savu oficiālo algu nemaz nevar atļauties.

Peskovs, kura gada alga ir aptuveni 145 000 dolāru, pārmetumus noraidīja, apgalvojot, ka pulkstenis bijis jaunās sievas, daiļslidotājas Tatjanas Navkas dāvana.

«Sievas dāvanai vīram vai vīra sievai diez vai ir kāds sakars ar korupcijas apkarošanas aktivitātēm,» Peskova teikto citē ziņu aģentūra «RIA Novosti».

Navka šo versiju apstiprināja, laikrakstam «Komsomoļskaja Pravda» sakot: «Es varu atļauties pasniegt labas dāvanas.»

Viņa gan arī norādīja, ka medijos izskanējusī pulksteņa cena ir pārspīlējums. «Dabīgi, cena, par kuru visi tagad spriež, protams, neatbilst realitātei.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu