Helikoptera katastrofā Kolumbijā iet bojā 16 policisti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolumbijā otrdien nogāzās helikopters, kas piedalījās operācijā pret narkotiku tirdzniecību, un tā katastrofā ir gājuši bojā vismaz 16 policistu, paziņoja amatpersonas.

Helikopters «Blackhawk» ar 18 policistiem piedalījās operācijā pret narkotirgoņu bandu «Usugas klans» Antiokijas departamentā valsts ziemeļrietumos, informēja aizsardzības ministrs Luiss Karloss Viljegass.

Divi policisti, kas guvuši otrās vai trešās pakāpes apdegumus, tika aizvesti uz slimnīcu. «Diemžēl prognoze nav laba,» sacīja ministrs.

Nekas neliecina, ka helikopters būtu notriekts, piebilda aizsardzības ministrs.

Operāciju aizkavēja biezs mūžamežs un skarbs reljefs, kā arī slikti laikapstākļi.

Helikopters ietriecās kalna nogāzē, lidojot ar ātrumu 180 kilometri stundā, un tiek uzskatīts, ka tas noticis zemu mākoņu dēļ. Lidaparāts katastrofā tika pilnīgi iznīcināts.

Piektdien Kolumbijā nogāžoties gaisa spēku lidmašīnai, gāja bojā 11 karavīri. Lidmašīnas pilots bija ziņojis par dzinēja problēmu.

«Usugas klans» ir galvenā narkotiku tirgoņu banda Kolumbijā, kas ir lielākā kokaīna izejvielas kokas ražotāja pasaulē.

Kolumbijas prezidenta Huana Manuela Santosa valdība pēdējos mēnešos ir pastiprinājusi ofensīvu pret šo bandu.

Saskaņā ar ANO ziņojumu kokas audzēšana Kolumbijā pērn pieauga par 44%, nodrošinot potenciālu kokaīna saražošanu 442 tonnu apmērā, kas ir par 52% vairāk nekā 2013.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu