Afganistānā šogad nogalināto un ievainoto civiliedzīvotāju rekords

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Afganistānā nogalināto un ievainoto civiliedzīvotāju skaits 2015.gada 1. pusgadā ir sasniedzis rekordu, liecina trešdien publicēti ANO dati.

Pirmajā pusgadā ir nogalināti 1592 civiliedzīvotāji – par 6% mazāk nekā pērnā gada pirmajā pusē, bet ievainoti 3329 civiliedzīvotāji – par 4% vairāk nekā pirms gada. Kopējais nogalināto un ievainoto civiliedzīvotāju skaits ir pieaudzis par 1%, teikts ANO Misijas Afganistānai (UNAMA) ziņojumā.

Sauszemes kaujās bija vairāk bojāgājušo un ievainoto nekā improvizētu spridzekļu eksplozijās, un tā ir satraucoša pazīme par konflikta izplatīšanos, teikts ziņojumā.

Šie skaitļi atspoguļo augošu nedrošību apstākļos, kad islāmistu kaujinieku grupējuma «Taleban» darbība izplatās uz ziemeļiem no tradicionālajiem talibu bastioniem valsts dienvidos un austrumos.

Šī ir pirmā vasara, kad Afganistānas drošības spēkiem jācīnās pret talibiem bez pilna NATO atbalsta. ASV vadītie NATO spēki decembrī beidza kaujas misiju Afganistānā, bet tur palika 13 tūkstoši ārvalstu karavīru apmācības un pretterorisma operāciju veikšanai.

UNAMA vainoja 70% civiliedzīvotāju nogalināšanas un ievainošanas gadījumu «pret valdību vērstus elementus», tai skaitā «Taleban».

Nogalināto un ievainoto sieviešu skaits gada laikā ir pieaudzis par 23%, bet šādu bērnu skaits – par 13%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu