Ārvalstu mediji plaši ziņo par «Latvijas nacionālistu mītiņu»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Vakar pie Ministru kabineta ēkas notikušais protests pret ES noteiktajām imigrantu kvotām guvis plašu atspoguļojumu ārvalstu medijos.

Aģentūra AFP vēsta, ka piketā piedalījās ap 250 Latvijas nacionālistu. Tiek norādīts, ka Latvija piekritusi uzņemt 250 bēgļus no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem pretrunīgā Eiropas Savienības plāna ietvaros, kurš paredz visā Eiropā uzņemt 40 000 bēgļu.

AFP citē plakātu tekstus «Genocīds pret baltajiem cilvēkiem» un «Stop islāmam», uzsverot, ka pasākumu organizējušas ekstrēmās labējo grupas un protesta laikā viens cilvēks arestēts.

«Man nav sajūtas, ka Eiropas Savienības institūcijas uzklausa mūsu bažas par ļoti atšķirīgu kultūru bēgļu uzņemšanu. Latvijai ir jāizrāda solidaritāte, taču, ja mēs šo pieņemam, tad tas liks cilvēktirgotājiem sūtīt vēl vairāk bēgļu,» AFP izteicās deputāts Raivis Dzintars.

AFP vēsta, ka uz protestu ieradās arī piketētāji no citām valstīm, piemēram, Igaunijas. «Mēs, igauņi, stāvam plecu pie pleca ar saviem brāļiem. Ja ielaiž vienu imigrantu, viņš atvedīs savu ģimeni, tad 10, tad 100, tad 1000. Tas ir vēzis Eiropai,» saka 55 gadus vecā Aita no Igaunijas galvaspilsētas Tallinas.

AFP intervē arī kādu garāmgājēju, kurš mītiņa dalībniekus asi nosoda. «Es uzskatu, ka šis ir slimi. Es atbalstu pulcēšanās un izteiksmes brīvību, bet man viņu idejas šķiet pretīgas. Tieši viņi ir īstais drauds mūsu valstij,» AFP saka 32 gadus vecais Kaspars Zellītis.

Pikets atspoguļots arī Krievijas medijos. «Russia Today» vēsta, ka uz protestu ieradušies nacionālisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Savukārt «Ria Novosti» apgalvo, ka protestētāju skaits esot sasniedzis 1000. Aģentūra izvēlējusies citēt plakātus «Nē - NATO upuriem Latvijā», «Latvijas varas virsotni - nekavējoties uz starptautisko tiesu» un «Tas nav mūsu karš».

Savukārt vietne imgur.com publicējusi bildes no protesta, apgalvojot, ka protestā piedalījās «tūkstošiem cilvēku».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu